Mona Sahlin har rätt, Sverigedemokraterna har ett ansvar! 

Det är inte ofta som jag delar Mona Sahlins åsikter, jag vet inte om det hänt tidigare. Däremot så gör Mona Sahlin ett fantastisk jobb som särskild samordnare mot våldsbejakande extremism. Och i dessa frågor så delar jag till stor del Mona Sahlins åsikt och syn på problemen. 

Jag såg Mona debattera i SVT mot SDs Linus Bylund, Mona har verkligen rätt i allt hon säger där.

Det finns idag tydliga kopplingar mellan näthatet och de hot och det våld som skett i Sverige den senaste tiden. Då är det främst sidan avpixlat där näthatet till mycket stor del speglar det hat och våld sommasylboenden utsätts för i verkligheten, det är mycket problematiskt. 

Vad som är ännu värre är att det mellan avpixlat och Sverigexemokraterna finns ”glasklara” kopplingar i form av Kent Ekeroth. Jag delar Monas inställning att Kent Ekeroth är en av landets största bedragare till hat och hot genom sitt tydliga och starka engagemang i avpixlat.

Är det okej att man som riksdagsledamot är med och bedriver en starkt främlingsfientlig sajt?

Nej, det tycker inte jag, som riksdagsledamot hat man ett ansvar att verka för landets bästa, det gör inte Kent Ekeroth. 

Avpixlat har kopplingar till det som sker i verkligheten, SD har väldigt starka kopplingar till Avpixlat genom Kent Ekeroth. Det innebär att Kent Ekeroth, SD och i allra högsta grad Jimmie Åkesson har ett ansvar för det högerextrema våldet som just nu sveper genom vårt avlånga land. 
Självfallet är det bra att Jimmie Åkesson offentligt tar avstånd från det som nu sker och skett i landet den senaste tiden. Men det duger inte, Jimmie Åkesson är i en position som gör att han kan påverka och troligtvis dämpa näthatet. 

Jag tycker att Åkesson och SD måste vara tydliga mot Kent Ekeroth, antingen så får han välja sitt riksdagsuppdrag eller avpixlat. Man brukar säga ”det ena utesluter inte det andra”, men i Ekeroths fall så är det inte så, Avpixlat och riksdagsuppdraget är inte förenliga med varandra.

Kent gjorde sig kände i järnrörsskandalen, han har varit inblandad i otaliga krogbråk och sedan har vi ju hans starka engagemang i avpixlat.

Jimmie Åkesson, om du har någon form av empati och hjärta (sommar efterfrågade i en debattartikel tidigare). Inte vill väll du att Sverige fortsatt ska drabbas av högerextremt våld?

Du kan förändra detta, be din kollega Kent Ekeroth att begära entledigande från uppdraget som riksdagsledamot.

Vi vet alla att SD försöker tvätta bort sitt nazistiska förflutna, börja då genom att göra upp med Kent Ekeroth och Avpixlat. 


I extraordinära situationer kan extraordinära åtgärder vara nödvändiga. Jag respekterar grundlagarna till punkt och pricka. Men det som avpixlat gör, det hat och våld dom bedriver bör inte kunna gömmas bakom grundlagarna. Det är ett övergrepp och missbruk av yttrandefriheten. Det avpixlat gör bör kunna ses som olaga hot, och hets mot folkgrupp. Därför så bör enligt min mening avpixlat som sida stängas ner, för Sveriges bästa. 

Annonser

66 thoughts on “Mona Sahlin har rätt, Sverigedemokraterna har ett ansvar! 

 1. Alexander har tidigare kallat alla för nazister som gör exakt det som hans eget parti nu gör.
  Klart Alexander som just inte vet så mycket om vad det är att vara moderat vill diskutera avpixlat då.Det är enda såttet som återstår för Alexander att kalla någon nazist utan att Anna Kinberg Batra blir arg och blockerar Alexanders karriär inom partiet.
  Inom muf får han ju leka politiker ett tag till..

 2. Bäste Alexander. I en demokrati som Sverige fortfarande påstås vara, är det en laglig rätt att rösta på vem och vilket parti man vill i ett val och de som röstar på ett parti ska respekteras. SD:s väljare har samma rätt till respekt som de som lagt sin röst på moderater eller kommunister. Men så har inte utfallet varit i Sverige. Tvärtom så har landets statsminister, Mona Sahlins kollega, kallat SD för fascister, nazister osv … Allt detta har de som är närmare en och halv miljon människor svårt att ta in. De känner sig överkörda å det grövsta och det skapar hat, inte diskussioner. Om man inte tycker att en person har den åsikten man själv står för duger det inte att skrika rasist, nazist eller fascist, då duger enbart argument. Och har man inga argument bör man avstå från att nedgradera sig själv till sådana ord.

 3. Här ser vi neokolonialismen i sitt esse. En afrikan som vill stänga ner svensk demokrati och yttrandefrihet då det kan hindra vidare kolonisering!

 4. Alexander Bengtsson var bara identitetspolitiskt intressant när moderaterna var nya och arbetarparti.
  Men ni såg ju vad som hände på kongressen?
  Det är bara Alexander kvar som inte förstått!

 5. Du vet alltså mer än polisen? Källa på kopplingen mellan SD och bränderna? Eller fabulerar du? De bränder som uppklarats och där personer dömts har i samtliga fall orsakats av assylanterna själva. Med din logik anser jag att M och övriga i Sjuklövern bär ansvaret.

 6. Alexsander! Kävin tutustumassa Avpixlat sivustoon ja aikaisemmin olen tutustunut Jimmy Åkessonin/Kent Ekrohtin puheisiin ja kirjoituksiin.
  Olen todella hämilläni väitteistäsi ja ainakin minusta vaatimus kyseisen sivuston sulkemisesta on todella vastuuton!
  Toteutuessaan tällainen kielto olisi varmasti ruotsin perustuslain vastainen.

  Sinä annat väärään todistuksen, eli valheen, niin ko.sivustosta kuin mainitsemistasi politiikoistakin ja se ei voi millään tasolla vähentää ruotsissa ilmennyttä poliittista vastakkain asettelua tai parantaa sananvapapauden tilaa, saatika mahdollistaa rakentavaa keskustelua erimieltä olevien kesken, joka olisi ensisijaisen tärkeetä yhteiskuntarauhan ja kaikenlaisen vihan ja rasismin kitkemiseksi.

 7. Min vespa gör 70-73 Km/h på långsmala vägar. Jag har plåster på tungan eftersom jag satt fast på vårt räcke i rimfrost när jag var 6 år. Familjen Flinta.
  Metallskrot kan återvinnas om man smälter ner dem i hål under högt tryck och 11 grader celcius. När Reinfeldt drog i snöret trillade både hans och min vespa omkull och försvann ner i kakform. Han ljög och sa att det var hål på hans byxor, vid knät.

 8. Ska vi förbjuda alla våldspel? Har inte hört våra politiker yttra sig om att spelföretagen ska ta avstånd från våldet i spelen.

 9. När får vi se Bengtsson kräva att Sjöstedt tar avstånd från vänsterns dagisavdelning AFA:s ? Att Bengtsson kräver att allt som inte innehåller annat än PK-åsikter ska släckas ner är inget annat än en tragedi…

 10. Kontrollerade och godkända nyhetsmedier och kontrollerade och godkända politiskt valda…Försöker du dig på en statskupp ?

 11. Afrikanska gäster ska inte sätta upp regler för hur svenska folket ska leva i sitt eget land. Vet hut!

 12. Nej du Alexander.
  Yttrande friheten skall vi vara rädda om!!!
  Dessutom, så skall du inte lägga dig i hur andra partiers agendor!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s