kommentar till debatten om ett Islamiskt center i Stenhagen, insändare i UNT mm

Skrev i UNT den 22/8 om byggandet av ett Islamiskt kulturcentrer i Stenhagen.

Fick även ett orimligt svar från Simon Alm, som är ordförande för SDU i Uppsala. där han kallade min inställning för ”oroväckande hållning”.

20130901-184600.jpg

Simon Alm:

20130901-185423.jpg

Jag tycker att det är ytterst beklagligt men även oroande att Simon Alm anser att man är ”oroväckande” om man står upp för alla religioners lika värde och respekt i samhället som jag gör.

Simon Alm skriver att ” Religionsfrihet för mig är att man själv fritt kan välja vad man vill tro på. Det är inte att religiösa grupper ska äga rätt att utgöra olägenheter för andra.”

Ja man ska få välja fritt vad man tror på, det har jag aldrig ifrågasatt. Dock så kan vi inte hindra vissa religioner från att uppföra byggnader bara för att man inte delar den religionens åsikter, det är inte rättvist. Mitt besked är att om vi ska hindra byggandet av Moskéer så måste vi rimligen hindra byggandet av alla andra religiösa byggnader av samma anledning, det är enligt mig orimligt.

”Blir moskén ett extremistiskt vattenhål kommer det att föra med sig otrygghet”, Simon Alm skriver att ”det är i dagsläget oklart vilken inriktning moskén kommer att få”. Då tycker jag att det inte är lämpligt att påstå att det är en ”extrem grupp” som ligger bakom planerna. Att påstå saker som man inte har någon grund för är enligt mig inte att ta ansvar.
Det finns inga anledningar till att misstänka att det skulle vara ”extremistiskt”. Och att hävda att byggandet av en Moské skulle föra med sig ”otrygghet” är en direkt osanning.

Den enda otrygghet som uppstår i den här debatten, är den som facebook gruppen ”Nej tack till Moské i Stenhagen” sprider.

Simon Alm, dina argument håller inte. Vi har valt att ha religionsfrihet precis som att vi har yttrande och åsiktsfrihet. Därför måste vi bemöta alla religioner med samma respekt, alla religioner har samma rätt till att uppföra religiösa byggnader.

Jag tycker det är ointressant att kolla på vilken religion det är som vill uppföra en byggnad. Det enda intressanta är hur byggplanen förhåller sig gentemot detaljplanen från området. Tydligt att Simon Alm är av en annan åsikt.

/Alexander Bengtsson
alexander.bengtsson@moderat.se
0708-869282

Annonser

5 thoughts on “kommentar till debatten om ett Islamiskt center i Stenhagen, insändare i UNT mm

 1. Om SDUare nu är så rädda för att det nu skall vara en extremistgrupp som ligger bakom får de otroligt gärna hänvisa till den grupp som tros ligga bakom.
  Om så nu skulle vara fallet hade media sannerligen varit i framkant med att uppmärksamma denna grupp.
  Så vitt jag uppfattar av unga aktivister är det unga rashatare som känner sig hotade av allt som betraktas främmande som utgör det största hotet mot allmänbefolkningen i det aktuella området.
  Får man inte som man vill-tar man till våldsmetoder.
  Förslagsvis Järnrör?

 2. Det är väl knappast konstigt att många kan uppfatta islamiseringen som skrämmande. Många kristna ser de gamla kommunisterna som gjorde allt för att förstöra svenska kyrkan omfamna muslimerna och hyllar dem till skyarna. Det är väl knappast så att vänstern har funnit tron snarare har de funnit ny valboskap. Konstigt att de röda så hjärtligt kan omfamna islamofascister, men så har de ju lierat sig med nationalsocialister för länge sedan. Att en del är rädda för den ökade islamiseringen, som beror på en stor invandring av muslimer vilka vi nu ser kräver mer och mer, är inte förvånande. Rädsla är inte rasism, dessutom är inte muslimer en ras. Givetvis ska muslimer behandlas med respekt, det är regeringens ansvar att de inte klarar av migrationspolitiken.

  Regeringen har skapat ett Sverige som liknar apartheid. Människor bor uppdelade i etniska enklaver. Ingen verkar säga ifrån, livrädda att få rasiststämpel. Starka krafter försöker införa sharia med hjälp av proffs på olika ”byråer”. Människor som jag som lever i ett blandäktenskap blir hånad av nazister men också av invandrare och antirasister.

  Varför måste Sverige vara med i ett experiment där man bjuder in hundratusentals muslimer som i längden kommer tränga ut svenskarna, det strider mot FN:s deklarationer.
  De som vurmar för globalismen borde söka sig till de områden flyktingarna kommer ifrån, där de säkert skulle göra stor nytta.

  Men visst, nu är det många muslimer i Uppsala så självklart ska de väl få bygga en moské. Men betänk också att det just i Uppsala finns troende grupper som inte har någon lokal eller inte heller får något stöd till sin verksamhet likt muslimerna. Muslimerna är ingen minoritet längre, faktum är att ungefär lika många muslimer som kristna i svenska kyrkan går på en religiös förrättning under ett år.

  Men Peace. Jag gillar dej Alexander, du kommer gå långt.

 3. Om du brydde dig lika mycket om dina nyvärvade medlemmar som din blogg kanske jag hade övervägt att stanna kvar i MUF. Är nog Socialdemokrat. Maila mig.

 4. Pingback: Moskén i Stenhagen. Jag efterlyser kunskap och klarhet | Nya Il Convito

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s