Vi måste bli bättre på att ta emot enasmkommande flyktingbarn!

De barn som har flytt och kommer hit ensamma har ofta fått se saker som inget barn ska behöva se, vissa kanske inte ens har haft tillgång till rent vatten eller mat.

Hur skulle du själv reagera om dina barn tvingades fly?, låt oss tillsammans göra vad vi kan för att hjälpa dessa barn. Inget barn ska behöva ”bli förälder” åt sina syskon. Alla barn ska leva under sång förhållanden att dom kan vara just bara barn och inget annat.

Jag är oerhört stolt över att vi lever i ett land där alla barn har samma rätt till sjukvård och utbildning, det är verkligen ett steg i rätt riktning!

Så i utvecklingen av en humanare och generösare mottagning av flyktingbarn så tror jag att det är viktigt att vi lyssnar på de barn som kommit hit som ensammkommande flyktingbarn.

Låt oss vara överens om att alla barn är lika viktiga och vi bör ge samma hjälp till alla barn.

Inget barn ska behöva leva i ovisshet, därför så föreslår jag att asylprocessen för ensamkommande flyktingbarn ska få ta max 1,5 månad istället för dagens 3månader. Ensamkommande flyktingbarns asylansökningar bör alltid prioriteras och behandlas så fort det går.

/Alexander Bengtsson

alexander.bengtsson@moderat.se
0708-869282

Annonser

2 thoughts on “Vi måste bli bättre på att ta emot enasmkommande flyktingbarn!

  1. För en gång skulle håller jag med dig, dock tycker jag vi borde dra det så långt att enbart skulle ta emot flyktingbarn, då skulle de växa upp i svenska familjer och försvenskas och vi skulle inte problem som t.ex. kvinnoförtryck etc som ofta är problem med människor ifrån muslimska länder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s