Fri invandring

Röd matta på Arlanda istället för gränskontroll

Alla människor ska ha samma förutsättningar till ett liv präglat av frihet och rätt till egendom oavsett vart man är född. Vi kan vara stolta över en human och generös migrationspolitik. Samtidigt är det viktigt att vi tillsammans lägger grunden för framtidens migrationspolitik som är ännu mer generös och human.

Min vision är att vi i framtiden kan ha fri invandring. Men vägen dit är inte spikrak, men det är dags att vi påbörjar resan dit. Vi har möjlighet att ta emot fler, därför är det viktigt att vi gör det och ger människor möjlighet till en bättre framtid i Sverige. Att minska invandringen med 90 procent så som Sverigedemokraterna vill är inte hållbart eller humant, det är helt enkelt inte ett acceptabelt alternativ.

Om någon väljer att lämna sitt hemland för en bättre framtid här hos oss så borde vi inte hindra människor, vi borde välkomna de som vill bo här med öppna armar till Sverige.

Det är vad Sverige behöver, jag kommer jobba mot fri invandring, jag hoppas att du också gör det!

Alexander Bengtsson

Uppsala

alexander.bengtsson@moderat.se

Annonser

13 thoughts on “Fri invandring

 1. Den dagen vi har fri invandring börjar jag jobba svart!
  Jag tänker inte vara med och lägga halva min lön till ett sådant vansinnes projekt.

 2. Det är klart vi ska öppna gränserna för våldtäkt och hiv. Det vill jag absolut lägga mina skattepengar på.

 3. Det du måste förstå med fri invandring är att det är helt okompatibelt med välfärd, invandring och välfärd är i sig generellt två saker som står emot varandra då välfärden från början var skapad med tanken om folkhemmet. Jag ska lägga ut det i en enkel ekvation, mestadelen invandrare kommer hit pga. hjälpen de kan finna i Sverige aka. välfärden, välfärden skapades ju då som ett fallnät för de allra mest olyckligt lottade människorna inom samhället, inte för hela världens fattiga människor. Du kan räkna ut själv om Sverige hade fri invandring och 1% av världens alla kanske 4 miljarder människor valde att utnyttja Sveriges välfärd skulle den kollapsa på en gång, detta innebär att ifall vi skall ha fri invandring kan vi helt enkelt heller inte ha en välfärd, detta i sin tur kommer innebära att människor inte längre har en anledning att kommer hit för hjälp vilket ju motstrider vad som ens var den förmodade tanken bakom fri invandring. Så det är bara att konstatera ett faktum. Sverige. kan. bara. ta. emot. ett. begränsat. antal. Det krävs ingen Einstein. Då är fråga nummer två, hur väljer vi att hantera detta? Vill vi ha fattiga människor i vårt land, vill vi att i vårt land skall människor inte ha något fallnät ifall det går utför i livet? Vill vi inte ha fri sjukvård etc. etc. Eller ser vi till att vi kan göra åtminstone vår plats i världen trygg och tar in ett begränsat antal? Jag vet i alla fall vilket alternativ jag väljer. Jag vill då inte leva i ett iskallt samhälle där människor dör pga. fattigdom vilket betyder sig att Sverige anslutit sig till världens problem. Ingen tjänar på detta. Detta är anledningen till att jag röstar på Sverigedemokraterna.

  Mvh

 4. Alexander, vad gäller arbetskraftsinvandring är den redan i princip fri. Så exakt hur skulle vi få fler arbetstillfällen för att vi öppnade portarna för vårt bidragssystem till hela världens befolkning? Städer, företag och jobbtillfällen börjar inte bara ploppa upp för att vi öppnar våra gränser. Som sagt, gränserna är redan fria för arbetskraft, så varför exploderar inte redan Sveriges befolkning i storlek för att alla väljer att flytta hit? Det finns en hel värld där ute, du tror att världens alla problem löses när man låter hela världen flytta till Sverige?

  Det händer redan mycket ont i världen, den invandring vi tar in för att hjälpa människor tynger Sverige relativt mycket och hjälper världen relativt lite. Men om Sverige och väst växer sig starkt kan vi hjälpa deras utvecklingsländer att utvecklas till demokratier etc. Detta hjälper en större mängd människor, och för all framtid otaliga mängder. SD för den politiken och inget annat parti. Den är klokast därför röstar jag SD. SD blir inte ett rasistiskt parti i realiteten för att du och människor i media konstant ropar det mantrat. SD har den mest humana migrationspolitiken av alla partier. Det är inte så att bara för att många säger att det är på ett visst sätt så är det så.

 5. ”Alla människor ska ha samma förutsättningar till ett liv präglat av frihet och rätt till egendom oavsett vart man är född.”

  Helt rätt. Givetvis ska jag inte avtvingas någon egendom överhuvudtaget för att bidra till försörjningen för någon som har valt att flytta hit. Så mycket frihet tycker jag ändå att jag har rätt till.

 6. ”sådan främlingsfientlighet som du uttrycker hör inte hemma i Sverige!”
  Det är sådana som du som inte hör hemma i Sverige. Åk hem till Afrika och klättra upp i ett träd och groffa i dig en banan!

 7. ”Vänja mig vid främlingsfientlighet och rasism?, aldrig i livet att vänjer mig vid eller acceptera främlingsfientlighet eller rasism.”
  Dra härifrån då, du hör inte hemma här. Din närvaro smutsar enbart ner vårt vackra land.

 8. Det är tydligt att du är synnerligen ointelligent och outbildad, jag tror att det är en kombination av båda. Vi har redan i praktiken fri invandring till Sverige för att även om någon får avslag på sin asylansökan så struntar polisen i att utvisa personer för att upprätthålla Sveriges lagar är ju ”rasistisk” Det är också tydligt att du inte har någon förståelse för det ekonomiska systemet som råder idag. Vi befinner oss idag i en djup ekonomisk kris som vi inte kommer att komma ur på lång, lång tid. Därför så går ekonomin långsammare för att folket spenderar mindre och sparar mer. Alltså finns det många som går jobblösa för att det inte är hög efterfrågan på produkter annat än mat och energi. Att ta hit massor utav outbildade somalier med extremt låg IQ kommer inte att göra situationen bättre. Du säger att ”vi”(jag antar att du menar svenska samhället) MÅSTE ta vårt ansvar för att ge mat,husrum och ipads till varenda människa som inte är en etnisk svensk på hela den här planeten. Du är moderat men du predikar som en kommunist. Om du var liberal så skulle du inte tvinga på andra dina sjuka åsikter.

 9. ”Vi måste ta vårt ansvar och hjälpa dom människor som behöver skydd.”
  Sen när blev det Sveriges ansvar att hjälpa andra? Det blev det aldrig.

 10. Hej kära Alex, din ide om fri invandring gillas dåligt. Titta på Sydafrika den vita invandringen gillas ej heller där, trots att den vita byggt upp välfärden där.
  Ps, skriv inget dumt till Alex, han måste f¨en chans att få se hur illa det är i värt samhälle.

 11. Dagen Sverige gör misstaget att ta in ännu fler invandrare än vad de gör idag kommer Sverige brytas ned. Då har Sverige ”vart så generösa” att de ger bort sitt land till okända, blivande brottslingar. Ska Sverige ta in mer invandrare så SKA det skärpas, begås ett brottsligt misstag eller en enda handling som strider emot lagen så ska individen eller familjen ut ur landet. Ska ni skapa kaos och vara destruktiva så har ni ert egna land att bryta ner.

 12. Fri invandring till Sverige innebär att levnadsstandarden sänks till den nivån att ingen mer vill flytta hit. Det kan inte vara svårt att förstå. Kan nån ge hållbara argumentera emot detta? Nej, det går inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s